Nieuw samenwerkingsmodel Europarcs


Komende maanden wordt het nieuwe samenwerkingmodel van Europarcs getest bij EuroParcs De Zanding en EuroParcs De Wije Werelt. Wat wordt het nieuwe samenwerkingsmodel?


- 2024-04-20T12:17:18Z
🏷 Europarcs 🏷 Verhuurmogelijkheden 🏷 Samenwerkingsmodel Europarcs


De laatste twee jaar is er veel veranderd in de wereld, en dit heeft ook grote invloed gehad op de vakantiewoningmarkt. Door de aanzienlijke stijging van de rente, hogere kosten door inflatie en onzekerheden rondom de vermogensbelasting, is er meer onzekerheid in de markt en kunnen we het niet veroorloven om stil te blijven staan.

Om in te spelen op deze veranderende behoeftes en veranderende (markt)omstandigheden introduceren wij nieuwe, verbeterde eigenaarmodellen. Transparantie, kwaliteitsverbetering van onze dienstverlening en toekomstbestendigheid staan hierbij voorop. De komende periode staat in het teken van het testen van onze
nieuwe eigenaarmodellen binnen een proef die op EuroParcs De Zanding en EuroParcs De Wije Werelt plaatsvindt. In deze brochure geven we u graag een toelichting op de nieuwe modellen en hoe we de samenwerking willen versterken voor de toekomst.

Een nieuwe basis voor een verbeterde samenwerking.

Met een nieuw samenwerkingsmodel maken we onze afspraken duidelijker en transparanter.

Om beter in te spelen op de wensen van eigenaren hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuw samenwerkingsmodel tussen eigenaren en EuroParcs. Daarmee versimpelen we veel van de afspraken, maken deze transparanter en zorgen we ervoor dat veel van de klachten die nu voortkomen uit de huidige contracten van EuroParcs worden opgelost. Het nieuwe samenwerkingsmodel bestaat uit drie onderdelen:

Onderdeel 1 - de basisovereenkomst

Dit is de vernieuwde algemene overeenkomst die de basisafspraken tussen de eigenaar en EuroParcs vastlegt. Denk hierbij aan zaken zoals de regels op het park, de beheer- verantwoordelijkheden van EuroParcs en de de services en diensten die EuroParcs levert.

Ook de algemene afspraken over de verhuur indien dit voor de eigenaar van toepassing is, en wat er gebeurt als eigenaren of EuroParcs zich niet aan de afspraken houden komen hierbij aan bod. Deze basisovereenkomst is opgesteld op basis van de feedback van eigenaren en de werkgroep BEX 2.0 en omvat veel verbeteringen. Verderop in het document leest u wat deze aanpassingen voor u betekenen.

Onderdeel 2 - uw eigenaarmodel

Naast de basisovereenkomst introduceren we 6 eigenaarmodellen, variërend van 100% eigen gebruik tot veel vrijheid voor verhuur om de opbrengsten te maximaliseren. Daarmee heeft u meer keuze hoe u uw vakantiewoning wilt inzetten. Afhankelijk van het park en het huidige contract zijn er keuzemogelijkheden ten aanzien van eigen gebruik en verhuur die het beste aansluiten op uw wensen. De meeste eigenaarmodellen hebben een looptijd van enkele jaren. Het wordt daarmee makkelijker om later over te stappen naar een ander eigenaarmodel als uw wensen door de jaren heen veranderen.

Onderdeel 3 - uw servicemodel

De huidige tarievenlijst wordt transparanter en gecategoriseerd in een aantal pakketten. Hiermee wordt het duidelijker welke services u wanneer dient af te nemen en welke optioneel zijn. We minimaliseren de verplichte services en maken deze optioneel waar dit kan zonder daarbij de kwaliteit en uitstraling van het park uit het oog te verliezen. Daarnaast introduceren we een duidelijke Service Level Agreement (SLA) waarin we vastleggen wat u kunt verwachten van EuroParcs en waar u recht op heeft als wij de services niet goed leveren. Met de vernieuwde structuur komen we tegemoet aan de voornaamste wens van eigenaren om meer controle te hebben over de jaarlijkse kosten en de kwaliteit van onze dienstverlening.

De nieuwe eigenaarmodellen

Personal Ownership

U gebruikt uw woning uitsluitend voor eigen gebruik of deelt deze met vrienden en familie. Uw vakantiewoning wordt niet commercieel aangeboden en daarmee heeft u de vrijheid om uw vakantiewoning naar uw eigen smaak in te richten.

Premium Ownership

U zoekt het genot van een vakantiewoning voor eigen gebruik, maar verlaagt de kosten door uw vakantiewoning gedeeltelijk te verhuren in de beste toeristische weken van het jaar. Daarmee kunt u optimaal genieten van uw woning tegen zo laag mogelijke kosten.

Holiday Ownership

U kiest voor zekerheid met een vast rendement uitbetaald in EuroParcs vakantietegoed. Daarmee kunt u gebruikmaken van
uw eigen vakantiewoning maar daarnaast ook duizenden andere vakantiewoningen van EuroParcs ontdekken in verschillende landen.

Rental Ownership

U wilt graag een variabel contract om te kunnen profiteren van de groeiende verhuurmarkt zonder teveel risico’s. Daarnaast wilt u graag flexibiliteit om zelf, of met familie en vrienden, af en toe te genieten van uw vakantiewoning.

Active Ownership

U bent graag zelf actief betrokken bij de verhuur en draagt jaarlijks veel gasten aan. Met het Active Ownership model bieden we voor een beperkte groep van zeer actieve eigenaren unieke mogelijkheden om zelf de verhuur in de hand te nemen.

Investment Ownership

U zoekt zekerheid van een vast rendement en heeft geen behoefte
om de vakantiewoning zelf te gebruiken. U ziet uw vakantiewoning (momenteel) voornamelijk als een belegging en wil graag de zekerheid van voorspelbare inkomsten.

Wilt u meer informatie, stuur Voorne Makelaars dan een bericht en wij nemen contact met u op.

bron: Europarcs Nederland